In the fall of 2015 I was shown a wonderful old apartment in our village. It had been the schoolmaster’s home until the early 1980’s. When a new school was built the old one-room schoolhouse was closed along with this apartment. When I saw this place for the first time, it was in a state of neglect after having been closed for thirty-five years. I spent several months restoring this apartment, and by spring of 2016 I moved my studio here.

studio-exterior

I have both upper floors. The building faces south, and even in winter I have plenty of sunlight. The attic was quite a mess too, but I cleaned and swept it, turning it into another shop area with plenty of room for storage.

20170129_142059

This is the main room where I paint. I have two large windows and a very decent bank of quartz-halogen lights

20170129_142109

Same room, different angle.

20170129_142140

Same room again.

20170129_142226

And again.

20170129_142251

Hallway.

20170129_142321

Gallery/ office

20170129_142333

Gallery/office

20170129_142447

Kitchen

20170129_142520

Shop

UPDATE: April 11, 2018

Today I installed a sign outside the studio. It’s a Masonite panel, done in oil, and the design is based on something I have been working with for years. The idea comes from a detail in a fifteenth-century alchemical manuscript called The Ripley Scrowle.

 

20180401_104235

The sign is really just my way of declaring my presence here in the village to any passers-by. I’m easy enough to find on the Internet as well, but making and installing this was fun.

Although I managed to put up the bracket (which was fabricated by a metalsmith in a nearby village), hanging the sign with just an extension ladder was not so easy. It’s five metres up, so I asked for help.

Help came in the person of an archeologist who was hired to clean the face of the sundial on the church. He had a crawler hydraulic lift, which was exactly the tool for the job.

20180411_134657

 

After he finished restoring the sundial, he drove the machine around to my studio, which is right next door.

20180411_174719

I was very grateful to have had help doing this. Hanging a panel five metres up on a ladder could have been dangerous. This lift made it very easy.

 

20180411_174958

Here is the sign viewed from the studio window. Special thanks go out to my friend Pierre, who is in charge of the restoration of our church.