Andy Feehan Studios: Mussy-sur-Seine, France

The Studio

In the fall of 2015 I was shown a wonderful old apartment in our village. It had been the schoolmaster’s home until the early 1980’s. When a new school was built the old one-room schoolhouse was closed along with this apartment. When I saw this place for the first time, it was in a state of neglect after having been closed for thirty-five years. I spent several months restoring this apartment, and by spring of 2016 I moved my studio here.

I have both upper floors. The building faces south, and even in winter I have plenty of sunlight. The attic was quite a mess too, but I cleaned and swept it, turning it into another shop area with plenty of room for storage.

This is the main room where I paint. I have two large windows and a very decent bank of quartz-halogen lights

Same room, different angle.

Same room again.

And again.

Hallway.

Gallery/ office

Gallery/office

Kitchen

Shop

UPDATE: April 11, 2018

Today I installed a sign outside the studio. It’s a Masonite panel, done in oil, and the design is based on something I have been working with for years. The idea comes from a detail in a fifteenth-century alchemical manuscript called The Ripley Scrowle.

 

The sign is really just my way of declaring my presence here in the village to any passers-by. I’m easy enough to find on the Internet as well, but making and installing this was fun.

Although I managed to put up the bracket (which was fabricated by a metalsmith in a nearby village), hanging the sign with just an extension ladder was not so easy. It’s five metres up, so I asked for help.

Help came in the person of an archeologist who was hired to clean the face of the sundial on the church. He had a crawler hydraulic lift, which was exactly the tool for the job.

 

After he finished restoring the sundial, he drove the machine around to my studio, which is right next door.

I was very grateful to have had help doing this. Hanging a panel five metres up on a ladder could have been dangerous. This lift made it very easy.

 

Here is the sign viewed from the studio window. Special thanks go out to my friend Pierre, who is in charge of the restoration of our church.